Wat kan een vanvoor-in-de-dertiger, braafjes getrouwd met twee kinders, nu voor belangrijks te melden hebben, vraag je je misschien af.
Terecht, de kans is klein dat deze weblog het wereldnieuws zal halen. Als je op zoek bent naar scoops en nieuwtjes, moet ik je dan ook teleurstellen. Het enige dat ik hier te bieden heb is een venstertje, op mijn leven, gedachten enzovoort.

29 januari 2007

Je weet dat de examens te lang beginnen te duren als...

- je huilbuien krijgt omdat de confituur op is
- je volledige conversaties voert met de kat (en je dus ook inbeeldt dat hij terugpraat)
- je ruzie maakt met je ouders omdat ze naar de bakker zijn gegaan waarvan je de pistolets niet zo lekker vind als van die andere
- je volledig ontspoorde avondlijke msn-gesprekken voert waarbij je het ene moment een hysterische lachbui krijgt, om het volgende moment met tranen in je ogen te zitten van ontroering
- je de slappe lach krijgt omdat je een typfout maakte bij het samenvatten en er zo ironisch ipv ionisch kwam te staan

Het wordt dus hoog tijd dat ik de boeken kan toedoen en terugkijken op een min of meer geslaagde examenreeks. Uro en nefro waren alvast dik in de sakosj, onco was een kakexamen, en gynaeco is gewoon veel. Veel te veel om in een normaal hoofd gepropt te krijgen.

En dan krijg ik een stressvrij weekend, om maandag de stress weer terug te verwelkomen.
Maandag heb ik namelijk mijn eerste rijles! En woensdag en donderdag en vrijdag ook rijles!
Ik raad jullie dus aan om op die dagen tussen 14u en 16u (behalve vrijdag, dan is't 10u en 12u) de openbare weg in de omgeving van linkeroever te mijden. Dankuwel :)


nvdr: bovenstaande opsomming bestaat uit voorbeelden die aan de verbeelding van de auteur zijn ontsproten. Elke gelijkenis met de werkelijkheid berust op toeval.

Labels: , , ,

17 januari 2007

Goeie voornemens

En dan nu de post waar jullie allemaal reikhalzend naar uitkeken... (Siska, je bent nu officieel paardenkop af, ben je nu niet blij?)

Mijn goeie voornemens dus, spannend hè! Vooral omdat de meeste zo cliché zijn als wat :)
1: Niet terug beginnen met roken (kans lijkt mij klein aangezien het keifak aan't lukken is)
2: Discipline kweken. Om maar een voorbeeld te geven, 't is weeral 11u en ik ben NIET aan het studeren...
3: Meer tijd spenderen met mijn vrienden. Velen onder hen heb ik al veel te lang ni meer gezien, tenzij op een vergadering of iets dergelijks. Tijd voor nieuwe café-avondjes en marginale fuiven!
4: Meer qualitytime doorbrengen met mijn lief. Voorbije zomer heeft mij doen beseffen dat dat toch écht wel essentieel is.
5: Genieten van mijn laatste maanden vrijwilligerswerk en bij uitbreiding: genieten van elke dag (meeeeeeeeeelig!)

Iets helemaal anders: ik ben een debiel. Gisteren zat ik aan de pc op mijn kamer toen Emma begon, en ik hoorde de tune, en vroeg mij plots af of dat Eva De Roovere was die dat zong. En toen: boing! Duh, tuurlijk is dat Eva De Roovere, het nummer heet Emma, hoe moeilijk is het dan om de link te leggen???? Then again, het is een slecht programma, ik heb het nog maar 1 keer uitgekeken en toen had ik de cd van Eva nog maar één keer beluisterd, nah!

Oh, en als het kan en ik er tijd voor vind en vooral ook geld wil ik dit jaar graag gitaarles volgen. Ik moet en zal het ooit onder de knie krijgen en heb meer stimulans nodig dan alleen van mezelf. Daarenboven is gitaar een goed begin als ik piano wil gaan spelen en mijn twee handen dus nog veel meer onafhankelijk van elkaar moeten bewegen. Mijn hersenen zijn daar momenteel niet klaar voor :)

Trouwens: ik begin meer en meer te beseffen dat ik over een drietal weken achter het stuur van een auto zal zitten. Met een instructeur van de rijschool naast mij, dat wel (en die heeft ook pedalen, hoera voor het veiligheidsgevoel!) maar uh, toch... *freakt*

Labels: , , , ,

13 januari 2007

Ontdekkingen

Het eerste examen zit er weeral op (en het ging goed, dankuwel!) dus tijd om mij nog eens creatief en schrijfsgewijze uit te leven voor die 2 man en een paardenkop die dit lezen :) (Siska, gij zijt dan maar de paardenkop van dienst ;))

Ontdekkingen dus: twee nieuwe revelaties in Vlaanderen muziekland, en intussen ook in mijn CD-collectie. De eerste solo-cd van Eva De Roovere, De Jager. Zeer fijne liedjes, zoals Laat me je lied zijn, en mijn persoonlijke favoriet Slenterblues. Mooie, heldere stem met leuke teksten en goeie arrangementen. Ik ben fan!
Een ander soort muziek komt dan weer van Mira, met haar debuutalbum In de daluren. Ik betrapte me er gisteren op dat ik al haar liedjes zat mee te lippen in de tram. De mensen rondom mij dachten waarschijnlijk dat ik gek was, maar dat zal dan ook niet de eerste keer geweest zijn. Engelke is mijn absolute favoriet, maar eigenlijk kunnen alle nummers mij wel bekoren. Mijn eerste idee over Engelke was dat't een leuke openingsdans zou zijn, okee, misschien is de eerste strofe met "ik ben een kreng van een wijf" er een beetje over, maar tot daar aan toe. En toen kwam de laatste strofe... "Mijn engelke, gij doet mij kotsen, ik sla u nog verrot [...]". Geen goed begin van een huwelijk me dunkt :)

Doet me trouwens denken aan foute keuzes voor openingsdansen. Hoeveel mensen zijn er niet getrouwd met I want you van Elvis Costello? Fantastisch nummer, dat zeker, maar zouden ze ook beseffen dat het gaat over een man die zijn ex maar niet kan vergeten?
Nog fout (in mijn ogen dan): het miljoenste koppel zijn dat z'n feest opent op Céline Dion of Brian Adams. Kan best zijn dat je je in Heaven waant, origineel ben je alvast niet.
Liefde is alles van Bart Peeters staat dan weer wél op mijn lijstje, al is het aan te raden om snel geshockeerde tantes en grootouders even aan de praat te houden tijdens de eerste strofes zodat ze de tekst niet te goed verstaan :)

Het wordt dus nog wel een tijdje zoeken en overwegen voor mijn lijst met "mogelijke openingsdansen" af is, maar'k heb nog wel ff tijd ook. Ben niet van plan om te trouwen voor ik afgestudeerd ben, en afstuderen lukt de eerste 2,5 jaar toch niet :)

Nog een aangename ontdekking: bij het googlen naar "konijnen krijgen korting" kwam ik via afbeeldingen terecht op de mine site, waar blijkbaar een link naar deze blog staat. Best sjiek :) Dankjewel mine!

Da's zowat alles dat ik te vertellen heb, al kan ik er nog aan toevoegen dat de volgende post waarschijnlijk over mijn goeie voornemens zal gaan. Spannend hè :P

Labels: , , , ,

02 januari 2007

Examenkoorts

Ook ik ontsnap er niet aan dit jaar... De examenkoorts maakt zich langzaam (zeeeeeer langzaam) van mij meester en ik zie me genoodzaakt het grootste deel van mijn dagen in eenzaamheid door te brengen aan mijn bureau.
De voorbije week was er van die examenkoorts nog niet veel te merken, aangezien ik opmerkelijk weinig gestudeerd heb, en lekker veel tijd met mijn madam heb doorgebracht :) Nu is het dus én wennen aan het leven achter mijn bureau en afkicken van fijn gezelschap!

Over fijn gezelschap gesproken, dat was er met oudjaar ook! Er was niet veel volk, in vergelijking met voorgaande jaren, maar't was wél rustig en gezellig. En 't is nog maar eens bewezen dat oudjaar eigenlijk niks meer is dan een reden om nog eens een gezellige avond samen door te brengen. We waren trivial aan't spelen, en plots was het bijna middernacht, dus hebben we de tv maar opgezet om mee af te tellen, met weinig meer dan een "allez ja, gelukkig nieuwjaar dan hè" als eerste reactie. Who cares anyway :)

Later die avond nog't stad in getrokken, richting Mechelse plein, maar daar was alles dicht, dus vonden we er ni beter op dan in een verschrikkelijk marginaal café nog een paar pinten te gaan drinken. Moe maar tevreden kroop ik dan tenslotte om half 5 mijn bedje in, en het deed pijn toen om 11u de wekker al afliep!

Nog iets dat ik vorige week gedaan heb: mijn kamer volledig opgeruimd, of beter gezegd uitgemest, met hulp van mijn madam, en vervolgens naar IKEA getrokken. Mijn ma had plots beslist dat ik misschien toch maar een tweepersoonsbed nodig had, hoewel mijn voorstel om dat voor mijn verjaardag en kerstmis te vragen eerder werd afgedaan als compleet idioot. En voila, het resultaat staat nu achter mij :) Een nieuw dekbed, nieuwe hoofdkussens en een nieuwe dekbedovertrekset maakten de aankoop compleet :) En ja, ik slaap er geweldig in, dankjewel :)

Meer heb ik niet te zeggen blijkbaar, dus laat ik het hier maar bij, mijn bed roept, en morgen begin ik aan de (gelukkig relatief leuke) cursus urologie! 't Zal in elk geval een verademing zijn na de kwelling die oncologie was!

Labels: , ,