Wat kan een vanvoor-in-de-dertiger, braafjes getrouwd met twee kinders, nu voor belangrijks te melden hebben, vraag je je misschien af.
Terecht, de kans is klein dat deze weblog het wereldnieuws zal halen. Als je op zoek bent naar scoops en nieuwtjes, moet ik je dan ook teleurstellen. Het enige dat ik hier te bieden heb is een venstertje, op mijn leven, gedachten enzovoort.

29 december 2005

Time flies

Een maand gaat snel voorbij! Een maand samen, 't is al eeuwen geleden dat ik nog zover ben geraakt :) En vooral heel leuk dat ik zover ben geraakt zonder goesting om het uit te maken of zonder al te veel twijfels. Nu de mama en de papa nog inlichten *zucht*

24 december 2005

Feesten

22 december 2005

Mama, papa, ik heb een lief!

Hoe moeilijk kan het nu zijn? Vier simpele woordjes achter elkaar zetten en ze weten het. En toch krijg ik het ni gezegd. Ik zit uren in de zetel te denken "en nu zeg ik het." Maar dan komen er doemscenario's in me op en doe ik het toch niet. En toch wil ik het vertellen. Volgende week zijn we een maand samen, en dat mogen ze gerust weten, allez ja, als ik twee dagen met iemand samen ben vertel ik het meestal gewoon niet omdat het dan nog veel te pril en breekbaar is. Maar nu... ik zie haar echt graag, en zij mij.

En het feit dat ik het niet vertel maakt haar onzeker, en dat begrijp ik best, en ik word er ook niet gelukkiger van. Maar ik heb echt geen zin in een hoop gezeur en gezever en gemoei. Dat ze veel te jong is, dat ik moet oppassen, dat ik gek ben en weet ik veel nog wat er allemaal kan uitkomen. Ik wil gewoon andere ouders, die niet freaken over zo'n dingen. *zucht*

Morgen heb ik mijn laatste 4 uur les. Keuzevak, met 5. Dat betekent dat de mensen waarmee ik gewoonlijk optrek morgen niet op school zijn. Vanmiddag hebben we het semester wel een leuke afsluiter gegeven met een geweldige hilarische lunch. Dit moet zowat het eerste jaar zijn dat ik de mensen uit mijn klas echt wel ga missen tijdens het blokken. Want jawel, zaterdag is de blok officieel begonnen. Dan zit ik geketend aan mijn bureau en krijg ik een ketting aan de tafelpoot die niet verder gaat dan de zetel. Niet dat ik er ooit echt zin in heb, maar het grootste vak van dit semester is er tenminste wel één waarvan een goeie cursus is. En geloof me, als je ziet wat ik de voorbije jaren cursus heb mogen noemen is dat een immens voordeel.
Nog even genieten van een vrije avond dus, ciao!

14 december 2005

Op algemene aanvraag...

...nog eens een update.
Mijn welgemeende excuses dat het zo lang heeft geduurd, maar mijn vrije tijd is beperkt. En degene die er dan is wordt hoe langer hoe vaker gespendeerd met liefje :D

Vrijdag heb ik de eerste huisartsenstage gehad en het was super! Best wel interessante gevallen gezien eigenlijk, en 2 keer bloed geprikt en bij allebei meteen in de ader, yihaa, i'm good at that!
Meer op schoolgebied: het einde van het semester sluipt dichterbij, en daarmee ook de kerst/blokvakantie en de examens. Iedereen zit zowat te panikeren, behalve ik. En ze hebben dan ook nog allemaal veel meer gedaan dan ik tot hier toe. Zoals gewoonlijk lukt het me weer eens niet om te beginnen leren voor de stress de kop opsteekt. De stress zal wel komen zeker? Snel graag!
In elk geval heb ik eergisteren de perfecte manier gevonden om mijn gewoonlijke blok-slapeloosheid op te lossen: een hoofdstuk oncologie lezen. Na 10 bladzijden heb ik moeten opgeven, mijn ogen vielen dicht. Hoe ik ooit 200 bladzijden geleerd moet krijgen blijft een raadsel dat ik hoop op te lossen in de laatste week van de kerstvakantie.

Zondag ben ik officieel vrijgesteld van mijn co-engagement. Cats is de nieuwe co én fuifverantwoordelijke. Een hele lading op haar rug, maar ik heb er alle vertrouwen in. Dat betekent ook dat ik wat tijd krijg om voor kleine kern te gaan. Eerst eens bekijken hoe dat allemaal gaat voor ik te hard van stapel loop.

Gisteren kaderweekendevaluatie gehad, was fijn, een beetje jammer zelfs dat we nu geen team meer zijn :) Het etentje daarna was nog veel fijner, maar zo gaat dat met vergaderingen natuurlijk. En nee linoscha, ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat de ober homo was!

Dat was zowat mijn leven de laatste week, sorry maar echt niks boeiends beleefd :) Behalve liefje dan, heel veel liefje!

04 december 2005

Liefjesdagen

Voor de mensen die het nu nog steeds niet in de gaten hadden: K'nijn is de door in-een-lange-relatie-verstrikte mensen soms felbegeerde status van vrijgezel kwijt!
Het is eeuwen geleden dat ik die vlinders nog eens gevoeld heb, en dat ze ook bleven na 2 dagen.
Vrijdag was wel een beetje spannend, had ze de hele week ni meer gezien, en dan vrijdagavond op de repetitie weer wel. Zalig! Nog een uurtje blijven hangen, tegen die tijd was ik echt wel onderkoeld, en dan weer alleen huiswaarts.
Gelukkig duurde het maar tot zaterdagmiddag voor ik haar terug zag. Samen naar de cinema geweest, zij heeft ni veel van de film gezien blijkbaar, nuja, niet dat ze echt zoveel gemist heeft... Daarna iets gaan drinken en dan weer naar Borsbeek om de mis te zingen. Ze heeft nog geprobeerd om me te overtuigen nog te blijven voor de plus-activiteit, maar'k had honger en wilde eigenlijk ook wel ff rustig thuis zijn. Als zij was meegekomen was dat heel fijn geweest, maar voorlopig zit die kans er nog niet echt in. Ze woont nu eenmaal niet achter de hoek en heeft exaampjes op stapel staan enzo.
Kort samengevat: twee zalige liefjesdagen!

De volgende week wordt er ééntje van veel werk, veel studeerwerk inhalen van dit weekend (inderdaad, alweer niks gedaan, het enige vrije moment was dit, en ik ga nu toch echt geen onco leren op m'n verjaardag hoor!) en vooral: uitkijken naar vrijdag liefjesdag!

Ben vandaag dus 21 geworden... De blues die ik vorig jaar niet had, is dit jaar in volle hevigheid komen opzetten. Iedereen rondom me waarschuwde me voor the big 2-0 maar ik vond het wel een beetje fijn die 1 eindelijk kwijt te zijn. Maar 21 klinkt zo... oud! Ik weet het, het gros van de lezers hier zijn minstens 2 jaar ouder dan ikzelf, maar toch... En 21 is maar 2 jaar weg van 23, en dat is de leeftijd waarop ik van vrienden begon te vonden dat ze toch wel oud werden. Pffffff...
Chance dat liefje er is om me jeugdig en alert te houden ;)

01 december 2005

Drukke weekends

Naar aanleiding van een post van de heer lief noch schattig (hoewel ik hem wél lief en toch ook wel een béétje schattig vind) wil ik het ook even hebben over drukke weekends.
Na een vermoeiende schoolweek is er niks zaliger dan 2 dagen (in mijn geval meestal 2,5 dag) relaxen en uitslapen en niks moeten. Helaas is dat er de voorbije 10 weekends (ofzo, even een ruwe schatting ;)) niet meer van gekomen. De voorbije twee weekends waren ook behoorlijk druk, maar gevuld met van die leuke dingen. Dingen waaruit je, ondanks de vermoeidheid, toch ontzettend veel energie kan halen.
Zo was er het kaderweekend, waarover ik eerder al berichtte, en vorig weekend was er mama's verjaardag, wat betekende dat ik 2 avonden onnozel kon doen met mijn broer ipv 2, de WJNH-fuif, waar ik die schat van een Steppe eindelijk nog eens heb gezien na zes maanden, en de roleplay bij Tim.
De volgende 10 weekends zullen eigenlijk al niet veel beter zijn. De examens komen stilaan achter het hoekje piepen, en ik bedacht daarstraks dat ik dit weekend eens veel kon studeren, want slechts op zondagmiddag het trouwfeest van Frank&Tim. Ik sta namelijk ontzettend achter op mijn (zoals steeds onbestaande) planning.
Helaas pindakaas! Opeens dook het besef op dat ik zowel vrijdagmiddag als vrijdagavond als zaterdagmiddag als zondagmiddag iets te doen heb. Nu ja, uit die bezigheden zal ik ongetwijfeld ook energie halen, want 2 van de 4 momenten zullen worden doorgebracht met mevrouw mijn lief ;) Yihaaaaaaaaaa!