Wat kan een vanvoor-in-de-dertiger, braafjes getrouwd met twee kinders, nu voor belangrijks te melden hebben, vraag je je misschien af.
Terecht, de kans is klein dat deze weblog het wereldnieuws zal halen. Als je op zoek bent naar scoops en nieuwtjes, moet ik je dan ook teleurstellen. Het enige dat ik hier te bieden heb is een venstertje, op mijn leven, gedachten enzovoort.

30 november 2005

Heppieeeeee

De adoptiestage is geregeld! Volgende week vrijdag en die daarna doe ik stage bij m'n eigen huisarts, dus als ik daar zin in heb kan ik een half uur op voorhand opstaan :D
Voor de rest een paar korte nachtjes gehad, waardoor ik vanochtend weer eens in slaap viel tijdens beeldvorming. Meneer de prof vond dat heel geestig, en heeft mij dan ook een paar steken gegeven. Enfin, kon er uiteindelijk wel mee lachen. Ik heb nu eenmaal veel slaap nodig blijkbaar, en ik geraak daar gewoon ni aan met al mijn bezigheden. Iedereen concludeert daaruit dat ik elke avond uitga, maar da's dus absoluut niet het geval.

Weinig slaap dus, en veel geld opgedaan, maar ja, da hebde met een sms-verslaafde vriendin :D

25 november 2005

Huisartsenstage - The sequel

Zoals ik gisteren al schreef, had men mij bij een huisarts in Zandvliet gezet. Vandaag kwamen ze dan meer uitleg geven, en'k heb dus gereclameerd.
-Ahja, ge komt van linkeroever en ge moet naar Zandvliet.
-Inderdaad, ik heb het opgezocht en ik zou twee uur onderweg zijn.
-Kunt ge ni langs de Liefkenshoektunnel?

Ik bedoel: aaaargh! Waarom gaan die er allemaal maar vanuit dat wij, als 21jarigen, allemaal kunnen beschikken over een auto? Moet ik die toveren misschien? Tesamen met geld voor de naft? Ik heb nog geen tijd voor de dingen die ik moet doen, laat staan voor dingen die ik er eventueel zou kunnen bijnemen, zoals werk. Ik heb iets meer dan een half jaar gewerkt bij UGC, en sorry, maar ik had het op geen enkele manier langer kunnen volhouden. En van dat loon had ik trouwens geen auto kunnen kopen, tenzij eentje waarbij je per kilometer een onderdeel verliest.

In tussentijd heb ik meneer de dokter stageregelaar een andere dokter voorgesteld (die achter mijn hoek woont, moehaha) en hij gaat die bellen, hopelijk vindt zij het okee, en kan ik daar mijn stage doen. Maandag meer nieuws ;)

Het stormt in mijn hoofd en
het regent in mijn ziel.

==>Ik word soms lyrisch als ik in een melige bui ben (zoals gisteren dus)

24 november 2005

My head is spinning

Situatieschets: we schrijven dinsdag jongstleden. Papa belt, zoals elke dag, dat hij op't werk vertrekt. Maandag had hij er 20 minuten over gedaan, dus mama zet het eten direct op, en gaat intussen TV kijken. Papa komt thuis, roept mij voor het eten. Ik trek de deur van mijn kamer open en een verbrande lucht komt mij tegemoet gewalmd. Mama zet het eten op tafel, papa neemt een hap, roept luid dat het niet te eten is. Ik neem een hap, trek een vies gezicht en schuif mijn bord weg. Mama eet rustig verder. Papa wordt slecht gezind, en zegt dat hij dat niet opeet. Mama roept terug dat hij dan maar naar't frituur moet gaan want dat er niks anders is. Papa stormt naar de keuken en eet brood en beleg. Het is zijn schuld toch niet dat het eten is aangebrand omdat mama per se naar haar tv-programma wilde kijken zeker!

Om maar even te illustreren hoe mijn vader geen nieuwe man is :) Vader=kostwinner, werkt hard voor het onderhoud van zijn gezin, en als hij thuis komt moet er dan ook maar (lekker) eten op tafel staan!
Ach ja.

Gisteren naar EV geweest, moest activiteit geven: Waagstuk. Het was plezant, precies toch niet zo heel moeilijk, dus al bij al geslaagd. Alleen was ik tijdens de activiteit ontzettend duizelig geworden. Had koppijn gekregen en voelde dat ik af en toe echt wel wegdraaide. Naar 't praatcafé gewandeld met Bob en Tim, watertje gedronken, niks gebeterd. Papa gesmst om te vragen hoe laat zij de tram naar huis gingen nemen, maar ze zaten op een concert dus geen antwoord. Uiteindelijk heeft Ben aangeboden om met me mee naar huis te wandelen, 'k zag mezelf echt al flauwvallen op weg naar huis en vervolgens 3u in de regen liggen. Uiteindelijk niet flauwgevallen, in bed gekropen, in slaap gevallen. Na een uurtje wakker gemaakt door ongeruste ouders maar vrijwel onmiddellijk weer in slaap gevallen.
Deze ochtend wakker gemaakt voor school, maar draaide nog altijd, dus maar besloten om thuis te blijven.
In de namiddag is het dan uiteindelijk toch zo goed als weggegaan, dus morgen kan ik naar school. Van mijn oren gaan maken dat ik huisartsenstage moet gaan doen in Zandvliet. Ik ben fucking 2 uur onderweg naar Zandvliet. Vind ik dus niet grappig. NIET grappig!

Voor de rest heb ik eens met Tim gepraat. 'k Had mij eigenlijk voorgenomen om er hier niks over te zetten voor ik er met Bob had over gepraat, maar enfin. Ik wil écht graag voor Kleine Kern gaan dit jaar. En ik weet dat ik dat écht niet kan combineren met school en coördinatie. School laten vallen is geen optie, dus ben ik bang dat coördinatie zal moeten sneuvelen. Tenslotte ben ik momenteel maar ad interim co, en is het uiteindelijk wel de bedoeling zo snel mogelijk iemand anders te vinden. Er is een kandidaat, en ik ga diens kandidatuur dan ook met hand en tand verdedigen. Niet omdat ik er per se vanaf wil, maar omdat ik ervan overtuigd ben dat het een goeie co zal zijn.
Ach, uiteindelijk hangt mijn kandidatuur voor KK nog van een heel aantal dingen af. Hoe enthousiast ze mij kunnen maken, wie er zich nog kandidaat stelt, etc. Maar ik wil het echt heel graag doen. Ooit. En ooit... da's met mijn toekomstig beroepsleven dit jaar of volgend jaar.

We zien wel weer zeker?

22 november 2005

Gezien de onvoorspelbaarheid van mijn regels...

En eigenlijk heeft de titel van deze post niets maar dan ook niets te maken met de rest, maar Bob wou hem per sé als titel van mijn volgende post. Ja sorry, maar ik doe nu eenmaal zo'n uitspraken als ik op weekend vertrek!

Weekend dus, Kaderweekend! Het was superfijn. Het was een leuk, goed samenwerkend team, Bert is een plezier om mee samen te werken, die jongen straalt zoveel rust uit dat ik er niet in slaag om langer dan een kwartier gestresst of kwaad te zijn als hij in de buurt is. En Peter, Bob en Jan vulden dat team gewoon perfect aan. Een goed geoliede machine dus, die wat mij betreft een meer dan behoorlijk product heeft afgeleverd met KaWe 2005.
De WW Groepsdynamica viel goed mee, al ben ik duidelijk niet gemaakt om les te geven (ik ben een ex cathedra (schrijf je dat eigenlijk zo?) docent, zoveel is duidelijk, en na 2u is dat slaapverwekkend :)) dus naar een volgende editie moet er zeker nog wat geschaafd worden aan het theorieblok.
Onze kwis was leuk, en er was genoeg afwisseling, met de waterkwis was het even spannend, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd geen kortsluiting te veroorzaken: fjieuw! Tegen het einde was het wel stilaan genoeg, een kwartier langer was een kwartier teveel geweest.
Enfin, al bij al ben ik veel tevredener van dit KaWe dan van het vorige, en misschien doe ik het volgend jaar gewoon nog eens opnieuw. Afhankelijk van het team, uiteraard.

Zoals Tim al schreef is er ook dit jaar weer heel wat af geweerwolfd, uiteindelijk heb ik zelf denk ik maar twee spelletjes meegedaan, maar't waren wel lange. Veel mensen die nog niet vaak gespeeld hadden, en veel oeverloze discussie. Het duurde soms dus nogal lang, maar't was soms ook wel grappig. Heb dan ook twee keer een heel erg leuke rol gehad: één keer was ik jager, en deel van het koppel met Cathy (voor details moet je de spelregels maar eens lezen, 'k ga't ni helemaal uit de doeken doen) en was het écht wel spannend. Als we Sammy niet hadden afgemaakt had't nog kunnen lukken, maar de jongen kwam ook gewoon zo verdacht over! Ohja, en als Bart mijn innerlijk vrouwelijk intuïtief alarm niet had doen afgaan tijdens het pokerrondje. Misschien moet ik eens een mechanicien raadplegen voor het afstellen van mijn vrouwelijke intuïtie, en als die dan toch bezig is, kan hij/zij misschien meteen mijn gaydar nog eens tunen :)
Het tweede spel was ik weerwolf, en had Bob niet zo'n onnozele opmerking gemaakt, had ik er lang kunnen inzitten, de meeste mensen die meededen gokten er maar wat op los, waardoor Niels als enige overblijvende weerwolf er uiteindelijk nog is in geslaagd om 6 of 7 dorpelingen te verschalken. Bob en Tim hadden niet eens door dat ik er maar wat op los zat te liegen, stommelingen :P

Voor de rest is mijn hair een beetje in de wair, en vooral de dingen die onder mijn hair zitten (voor de mensen die het niet door hebben: ik ben een beetje in de war enzo, zit te piekeren over dingen die het piekeren waarschijnlijk niet eens waard zijn.) maar daarover later misschien meer. Als ik nog wat meer gepiekerd heb.

09 november 2005

Slaapdeprivatie

Eigenlijk niet, want ik heb sinds het startweekend elke nacht netjes 8u of meer geslapen. En maandag heb ik uitgeslapen omdat ik volledig uitgeput was na het weekend. En toch ben ik bekaf. Onze marathondagen van half 9 tot half 6 zullen er wel iets mee te maken hebben, zeker nu ik ook elke ochtend van 8 tot half 1 (of iets daaromtrent) in de operatiekamer sta. Niet dat ik daar ook effectief iets doe, maar het is gewoon vermoeiend, een hele voormiddag rechtstaan en proberen te volgen wat er gebeurt.

Vandaag heb ik schorten dichtgeknoopt en hechtdraden op het steriel veld gegooid. En gekeken, en gelachen toen de chirurg vertelde over z'n dochter die dierengeluiden nadoet (een koe doet boe, een poes miauw, een varken grr, want ze kan niet knorren, en al de rest doet waf. Zo was ze gisteren aan het praten in haar slaap, over een paard, en ze deed het na als waf (en hij wist zeker dat het over een paard ging, want de andere beesten zeggen waf op een andere manier, zo zegt een hond eerder woef. En ze is ook verzot op telefoneren, soms zegt ze de hele nacht "hallo?" Rare kinders daar in de buurt van Gent :))

Overigens zou ik niet graag de man van de laatste operatie zijn. Was binnen gekomen voor een coloscopie, in septische shock gegaan, en als hij ooit nog wakker wordt, heeft hij er meteen 2 stoma's en een litteken van 30 centimeter bij. Tof tof!
De oorzaak van de septische shock is trouwens niet gevonden.

En eigenlijk heb ik niet veel meer te vertellen. Of ja, wel te vertellen, maar'k ben te moe om het te doen. Tot later!

03 november 2005

November

En hier ben ik dan vanmorgen om kwart voor zeven voor opgestaan! De les begon om acht uur, een heel half uur vroeger dan normaal, en na een half uur inleiding, en twee uurtjes les (embryologie en anatomie, kan het nog saaier?) zat het er al op. Ze wisten ons wel te vertellen dat we voor de klinische lijn altijd onze witte jas moeten meebrengen. Nou da's fijn, vooral omdat we vanmiddag al klinische lijn hebben, en niemand dus wist dat dat moest. Gelukkig beginnen wij alvast op OK, dus we zullen wss wel een schort ofzo krijgen.
Volgende week trouwens nog meer OK, 'k zal maar wat anatomie gaan blokken voor ik daar op m'n eentje tussen de mensen met diploma sta in de weg te staan :) it kinda freaks me out that they talk about "als jullie op de stage mee komen opereren." Euh, excuseer, mee opereren? Ik weet amper het verschil tussen dunne en dikke darm, wat gaat ge mij dan abdominale chirurgie laten doen??? Waarschijnlijk is het chirurgs voor "als jullie in het OK wat in de weg komen staan en stomme vraagjes van ons beantwoorden," daar ga ik voorlopig toch maar vanuit, kwestie van mijn gemoedsrust te bewaren :)

Wat is er nog allemaal gebeurd? Niet echt heel veel eigenlijk. Ben druk bezig geweest met start- en kaderweekend, waardoor ik de 5 dagen vrij niet echt heb gebruikt om te studeren, zoals ik me had voorgenomen. Dinsdag ben ik met de mama en de papa naar Langemark gereden, en naar Zonnebeke en Vladslo, kerkhoven gaan bekijken. Ik wilde absoluut nog eens terug naar het Duitse oorlogskerkhof in Langemark, omdat ik er mooie foto's dacht te kunnen maken. De sfeer was iets minder dan vorige zomer, maar ik hoop toch op enkele mooie foto's. In Vladslo ook nog een paar foto's gemaakt van het treurend ouderpaar, een kunstwerk dat er staat. Heb de foto's nog niet op de pc gezet, we zullen zien wat't geeft.

Zaterdag naar de trefdag geweest, eindelijk het AIDS-bekerspel gespeeld! Na 5 jaar bij EV had ik dat nog altijd niet gespeeld, en dat wou ik toch echt wel eens doen! Het was overigens heel leuk, dus op de volgende A-teamvergadering ga ik eens pushen om dat in de planning te zetten. De meneer van de Federatie gaf dat overigens zeer goed :) Voor de rest veel kampertjes gezien, waarvan ik van enkele nog de naam wist ('t is echt wel heel erg dit jaar!) en wel leuk gebabbeld. Oh! En Jonas nog eens gezien! Lang geleden dat ik de hete brok stoofvlees van de kookploeg nog eens had vastgepakt, fijn!!!

Zondag Roleplay, eindelijk nog eens. Broertje komt ook meedoen, maar kon deze week niet omdat hij op Saga was, hij heeft in elk geval weer een erg typische naam gekozen voor zijn personage: Ludovicus. 't Was tof, en hopen dat de volgende sessie weer geen 7 keer verzet moet worden, 't zal sowieso al eind november zijn eer ik nog eens kan...

Maandag ben ik 's avonds met Tim naar de allerlaatste voorstelling van Bart Peeters in het Nederlands geweest. Drie jaar geleden had ik'm al eens gezien, toen het nog Bart Peeters zonder circus heette, maar die naam ook al voorbij gestreefd was omdat hij toen z'n muzikanten al meehad :) In die drie jaar veel nieuwe, leuke liedjes (zes orang oetans in een baobab blijf ik geweldig vinden!) en ik denk 2 muzikanten erbij. Al bij al een geweldig optreden, heel blij dat ik het gezien heb! Bij deze: dankjewel Tim!

Gisteren had ik in feite twee mogelijkheden: ofwel studeren, ofwel werken voor het kaderweekend. Ik moet de kwisvragen nog uitzoeken en nog een aantal verzinnen. Uiteindelijk is het geen van beide geworden, en heb ik de hele middag filmpjes van Alles Kan Beter gedownload en bekeken, voor de activiteit van 's avonds. 'k Heb ook nog overwogen om naar't Schoonselhof te gaan, maar heb uiteindelijk besloten om het toch maar niet te doen. Uiteindelijk is er helemaal geen graf om naartoe te gaan, en op een dag als gisteren zag ik het niet zitten om aan de strooiwei te gaan staan. Beetje vreemd enzo. Misschien dat ik er binnenkort wel eens langs ga, op een van die zeldzame vrije dagen.

En vandaag zit ik weer gewoon op school, bah! Normaal ging papa me komen halen straks, omdat ze naar Ikea gingen en da's hier vlakbij, maar nu hebben ze besloten naar de Boekenbeurs te gaan (ze zullen hun plezier opkunnen, 't is nog altijd herfstvakantie) dus moet ik gewoon met de bus naar huis.

Dit weekend startweekend en daar heb ik best wel zin in :D Dan een weekendje beetje rustiger (ondanks feestje bij K&K) en dan Kaderweekend. En ik denk dat ik de maandag daarna maar eens niet naar de les kom, om een beetje bij te slapen en bij te studeren... I'll prolly need it.

Ohja, voor de mensen die een illustratie willen van hoe wanhopig ik ben: Ik heb zaterdagnacht gedroomd dat ik een relatie had met Gert Verhulst (yes, of all men, I had to pick him) en ik vond het geloof ik nog een goeie relatie ook. Bovendien zit ik weer dingen te denken over bepaalde pubers waarvoor ik eigenlijk helemaal niets voel, en over wie ik dus beter ook dat soort dingen niet denk. Stom hoofd, hou daarmee op!
Ik denk dat ik het hier maar bij laat voorlopig. Hasta la bananas babies!